GALOPSPORTENS SUPERSTJERNER GENNEM TIDERNE

Herunder finder du en masse spændende videoklip af galopheste der har præget sporten både i Danmark og internationalt gennem tiderne. Fuldblodsheste har altid haft en fantastisk evne til at blive superstjerner og folkehelte, der har samlet folk, og visse heste er gået over i historien som udødelige legender.

Clarion King - Kongen af Klampenborg

En af de største publikumsstjerner og mest vindende heste på Klampenborg gennem tiderne er Clarion King. Den blev trænet af en af de mest respekterede og succesfulde trænere i banens historie, den Østrigsk fødte Franz Nutz. Clarion King løb sin første sæson som 2 åring i 1984, hvor han efter en triumferende sæson var udråbt som den store favorit til Dansk Derby 1985. Derbyet endte dog med at blive "Kongens" store mørke dag, hvor han i en af de mest kontroversielle om omdiskuterede opløb i Klampenborgs historie, blev slået til andenpladsen. Denne video er fra Campari Cup 1985, hans første løb efter Derbyet, hvor Clarion King til publikums og kommentator Henrik Leths begejstring rejste sig og generobrede tronen som "Kongen af Klampenborg" To uger senere hævede han sig endnu højere ved at tage den første sejr i et historisk hattrick, da han vandt Skandinavisk Grand Prix tre år i træk.

Seabisquit - The underdog that won a nation

 

Den ubetinget største største sportsstjerne der har eksisteret var Seabisquit. En lille hest, som ingen ville have, blev fundet af en ejer, en træner og en jockey, som der heller ikke var nogen der ville have. Sammen gjorde de en nedbrudt, udslidt galophest til en af de største vindere nogensinde. I 1938 var Seabisquit "historie" der fik mest spalteplads i de Amerikanske aviser. På anden og tredjepladsen kom Præsident Rosevelt... og Hitler!

Denne video er nok det mest historiske galopklip overhovedet. Den overlegene, majestætiske Triple Crown vinder, War Admiral i det længe ventede Match Race mod underhunden fra den ildesete vestkyst, Seabisquit. Seabisquit var efter depressionen i USA blevet folkets helt, og de fleste arbejdspladser lukkede halvdelen af dagen, så folk kunne komme hjem til radioerne og lytte til Clem McCarthy kommentere dette stykke Galophistorie.

Secretariat - The Greatest Triple Crown Winner

 

I Amerikansk galopsport er de tre største løb på sæsonen The Kentucky Derby, The Preakness Stakes og Belmont Stakes. En sjælden gang lykkes det en hest at vinde alle tre løb på en sæson, også kaldet The Triple Crown.

I 1972 ikke bare vandt Secretariat The Triple Crown, men gjorde det så overlegent at en lignende magtdemonstration aldrig er set siden.

Videoen er fra det sidste og afgørende Belmont Stakes, hvor folk tvivlede på om Secretariat kunne stå distance på 1,5 mile. Secretariat ikke bare vandt, men satte banerekord med over to sekunder, løb hver eneste furlong (1/8 mile) hurtigere end den foregående, og vandt med helt ufattelige 31 hestelængder til nr to.

Sea The Stars - The Irish Superstar

I 2009 tilhørte verdensherredømmet ubestridt den Irske superhest, Sea The Stars, der i denne video kan ses knuse al modstand på Fransk græs i et af de største løb i verden Pric De L´Arch De Triomphe. Den blev derudover den første hest i over 20 år, der vandt både det Engelske 2000 Guineas og Det Engelske Derby Stakes samme år, på Epsom Downs banen.

Frankel - The Unbeaten Mile Champion

I de senere har den engelske hest Frankel helt klart været en af de største stjerner på den internationale galopscene, da den i 2012 afsluttede en storslået karriere med en uhørt rekord på 14 sejre i træk i de største internationale løb på mile distancen (1600-1800m). En af dens største øjeblikket var i 2011, hvor den vandt Quipco 2000 Guiness Stakes ved at føre fra start til mål, og simpelthen bare løbe fra feltet fra start. Denne video er hans sidste løb som ubesejret mester.

Black Caviar - The Fastest Horse On Earth

De seneste par år har galopsportens svar på Usain Bolt set dagens lys. Den Australske hoppe, Black Caviar var igennem flere sæsoner den ubestridte sprintdronning på den australske galop scene. Denne Video er fra 2012, hvor hun efter en uhørt sejrsrække på 21 uden nederlag, rejste hele verden rundt​ for at sætte sin perfekte rekord på spil i England ved Ascot Diamond Jubilee Stakes.. og det gik næsten galt!

Red Rum - The Long Distance Legend

Indenfor kategorien Steeple Chase, som er galopløb med forhindringer, er Red Rum den ubestridte Legende. Han startede sine bedrifter i 1973 med to år i træk at vinde det længste og hårdeste væddeløb i verden, Grand National Steeple Chase på Aintree banen i England. Bare det at gennemføre Grand National uden styrt er en bedrift. At slutte i top tre to år i tre træk er sjældent. Hans To sejre i træk var dog ikke nok. De efterfølgende to år blev han nummer to, og i dette klip vender han i 1977, i en alder af tolv år tilbage og tager sin historiske tredje sejr, og femte løb i træk i top to. Denne sejr svarer til at et menneske på 55 år vinder det Olympiske Marathon. Der står i dag en broncestatue af Red Rum på aintree banen​.

© 2013 Scandinavian Race Media. Webmaster & Layout: Martin Svaneborg. Sceneindgangen Studios

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now