MARTIN SVANEBORG

Hvorfor blive jockey?

Martin er så godt som vokset op med Galopsport. Hans far, John Svaneborg red som jockey for blandt andet Franz Nutz, for hvem han var anden på Rasmus i Dansk Derby i 1968, hvor Nutz foruden andenpladsen, tog sejren med Hard Top og tredjepladsen med Red Devil. Martin´s mor har også været i branchen hele livet og fungerer den dag idag som hjælper og chauffør for trænere som Jette Mose og Jørgen Tølbøl.

Det lå dog aldrig i kortene at Martin skulle til hest. I stedet gik han teatervejen, og blev uddannet i Sverige som danser, sanger og sidenhen som Instruktør. Han er medejer af et dansestudie og produktionsselskab, hvor han er med til at træne unge dansere, samt iscenesætter teaterforestillinger. Denne baggrund har bevæget ham over i lysdesign, fotografi, event planlægning og videoredigering og produktion.

Hans barndom blev dog tilbragt på Klampeborg galopbane, da far John arbejdede som dommer på banen efter han endte sin jockeykarriere. Martin tilbragte derfor hver Lørdag på at rende rundt blandt galopheste, jockeyer og staldfolk. Det var i disse tidlige år, at en livslang lidenskab for galop blev grundlagt, men også en drengedrøm om at blive jockey blev dyrket i drengeårene, inspireret af faderens mange historier fra sin egen jockeykarriere. Men i høj grad var også den Franz Nutz trænede hest, Clarion Kings bedrifter i midt 80´erne med til at en drøm om, at ride galopheste har overlevet selv til den dag idag.

© 2013 Scandinavian Race Media. Webmaster & Layout: Martin Svaneborg. Sceneindgangen Studios

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now